Szommer Erik

Mikor és hol születtél?: 1998 május 8.-án Pécsett születtem.
Mikor és miért igazoltál Pécsre? Hol játszottál eddig?: Pécsi nevelésű játékos vagyok. Még gimnazista koromban csábítottak párszor Csurgóra, de Édesapámmal közösen úgy döntöttünk, hogy itt van a helyem.
Milyen poszton játszol?: Irányító a hivatalos posztom, de több poszton is bevethető vagyok.
Mi az erősséged a pályán?: A jó labda leosztások, a gyorsaságom, a védekezés, illetve hogy mindenkivel hamar megtalálom a közös hangot játék közben.
Mely képességed fejlesztenéd még?: Mindenképpen szeretném agresszívabbá, gólerősebbé képezni a támadójátékomat, illetve védekezésben az egy-egy elleni védekezésemet szeretném hatékonyabbá fejleszteni.
Mire vagy legbüszkébb sportolói pályafutásod alatt?: Az NB1b junior bajnokságban elért veretlen bajnoki, illetve utána lévő évben elért bajnoki címünkre. Valamint, hogy fontos tagja vagyok a pécsi felnőtt csapatnak.
Mit tartasz a csapat erősségének és gyengeségének?: A csapatkohézió és az egymásért való küzdeni tudás mindenképpen erősségünk. Gyengeségünk a rutintalanság, hullámzó teljesítmény ami a fiatal összetételnek is betudható.
Ki a példaképed?: Posztomat tekintve Andy Schmid játékát szeretem a leginkább, de Uwe Gensheimer a kedvenc játékosom.
Melyik kézilabda csapatnak szurkolsz?: Mindig annak a csapatnak szurkolok amelyikben több számomra kedvelt játékos játszik. Minden esetre természetesen a saját csapatunknak.
Meséld el, mi vezetett a sporthoz, a kézilabdához?: Volt-e korábban olyan sport, amit versenyszerűen űztél? Édesapám hatására kezdtem kézilabdázni 7 éves koromban. Előtte/mellette judoztam illetve fociztam.
Milyen sportokat kedvelsz még? Melyik csapatnak szurkolsz?: Szinte minden sportot szeretek: NFL, NBA, foci (kivétel ez alól a Magyar futball), snooker, tenisz stb. . NFL-ben a New England Patriots a kedvenc csapatom.
Melyik a kedvenc ételed, italod?: A mézes mustáros grillcsirke garnéla salátával a legkedveltebb ételem és a Mountain Dew a kedvenc italom.
Melyik a kedvenc állatod?: A nagy ponty.
Milyen filmeket szeretsz?: A horroron kívül szinte minden kategóriát szeretek.
Milyen zenét hallgatsz? Szinte minden stílusú zenét szeretek. Inkább kedv függő, hogy éppen mit hallgatok.
Mi az, amit mindenképp szeretnél kipróbálni? Megnyerni a lottót.
Mivel foglalkozol a kézilabdázás mellett?(Munka, tanulás) A Pécsi Tudományegyetemen testnevelő-edző Bsc szakra járok.
Mivel töltöd legszívesebben a szabadidődet? A családommal és a barátaimmal vagyok legszívesebben.

Van-e hobbid? Ha igen, mi az?: Nincs hobbim.